El Batxillerat de l’escola Vedruna de Malgrat acull els alumnes que tenen inquietuds pel que fa al món de les Arts plàstiques, les Ciències socials, la Ciència i la Tecnologia, i les Humanitats.

Aquesta és una etapa que es diferencia de les anteriors en molts aspectes, però potser un dels més destacats és el fet que l’alumnat l’escull. Això canvia força la seva perspectiva, perquè els nois i noies de Batxillerat ja comencen, aquí, a gestionar el seu camí acadèmic, a agafar-ne les regnes, a dissenyar un itinerari que els ha de dur als Mòduls de Grau Superior o a la Selectivitat i a la Universitat. I el Batxillerat és el pont entre el seu present i el seu futur.

Aquest no és un procés senzill ni per a ells ni per a les famílies, i l’escola és el marc on tenen lloc tant les seves il·lusions com la feina dura del dia a dia. El nostre professorat, per tant, està especialment atent a acompanyar-los en aquests dos anys per tal que, de manera cada vegada més autònoma, els nois i noies vagin traçant el seu camí. Per aconseguir-ho ens agrada establir vincles amb l’alumnat, treballar de manera conjunta amb ells en un ambient de confiança i  complicitat que afavoreixi els seus aprenentatges i la seva maduresa com a alumnes i com a individus.

Les eines que tenim al nostre abast per treballar en aquesta etapa són diverses: la tutoria individualitzada, l’avaluació contínua a cada trimestre, la preavaluació cada mes i mig, l’orientació acadèmica personalitzada, la possibilitat d’assessorament psicopedagògic especialitzat al mateix centre i la informació dia a dia a les famílies a través de la Plataforma Clickedu, que permet que alumnes, família i professorat estiguem permanentment connectats.

Però aquesta no és una etapa que treballi de manera independent de la resta, és a dir, el Batxillerat de la nostra escola participa activament tant de les activitats pròpies de l’escola  com de les iniciatives a nivell local.

La nostra etapa és l’última i això, sens dubte, la fa una mica especial. Però tenim molt clar que si els nostres estudiants han pogut arribar fins aquí és perquè abans han estat atesos i acompanyats en cadascuna de les fases d’aquest llarg procés educatiu per tot un seguit de professionals de l’escola que treballen de manera conjunta en una mateixa línia educativa i amb un estil pedagògic definit.

 "...per fer que ells siguin els autèntics protagonistes  de la seva pròpia educació”.
També et pot interessar...

Portes obertes

El dissabte 10 de març de 10 a 2 del migdia obrim les portes de la nostra escola per què pogueu conèixer el nostre projecte educatiu. Des de l'Es...

llegir més »

Escola Plurilingüe

Un dels eixos pels quals opten les escoles Vedruna és el de l’Escola Plurilíngüe. Entenem que aquest implica que el centre ofereixi elements for...

llegir més »

Història

El nostre origen cal buscar-lo en temps de Santa Joaquima, que l’any 1852 va enviar una comunitat de quatre Germanes, acceptant la invitació de l...

llegir més »

Projecte Educatiu

Projecte Educatiu Vedruna Malgrat Benvinguda al nostre Projecte Educatiu Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’escola Vedruna de Malgrat de Ma...

llegir més »