Celebracions

Celebració de Santa Joaquima 2017

 

1.- Cant d’entrada: “L’aire és ple d’amor”

2.- Benvinguda i presentació.

3.- Ofrena floral i enlairament de globus

- L’ofrena floral la farem com l’any passat: cada nen porta una flor per fer el ram de la seva classe, i per tant, oferirem un ram per classe, 29 en total.

- Enlairament de globus: en aquesta escenografia volem treballar els diferents valors que ens defineixen com a escola. Cada curs haurà de parlar sobre un d’aquests valors i posar per escrit en la etiqueta, que us donarem, una frase o reflexió per compartir amb tothom. Per tant de cada valor hi haurà dues etiquetes, una feta pel grup A i l’altre feta pel grup B.

Aquestes etiquetes les haureu de tornar als coordinadors de Pastoral abans del 9 de maig. Així les podrem enganxar als globus. El dia de la celebració entregarem els globus als alumnes encarregats de sortir a llegir l’etiqueta. Recordeu que els alumnes no han de saber res dels globus, els hem de parlar només d’etiquetes.

La llista d’aquests valors ha treballar és la següent:

EI3: PAU

EI4: PARTICIPACIÓ

EI5: CREATIVITAT

 

1 PRIM: SOSTENIBILITAT

2 PRIM: TECNOLOGIES

3 PRIM: SOLIDARITAT

4 PRIM: PLURILINGÜISME

5 PRIM: CLIMA POSITIU

6 PRIM: ESTIL FAMILIAR

 

1 ESO: FEINA BEN FETA

2 ESO: JUSTÍCIA

3 ESO: PAÍS

4 ESO: ESCOLA CRISTIANA

 

1 BAT: EDUCACIÓ INTEGRAL

2 BAT: PENSAMENT CRÍTIC

 

4.- Cançó:"Jesús t’estima”

5.- Pregàries

6.- Oració: Parenostre (cantat)

7.- Paraules de la Laura Puig, titular del centre, en nom de la Comunitat Vedruna.

8.- Cant final: “Himne de Santa Joaquima”

 

Celebració de Nadal 2016

1.- Cant d’entrada: “És un desig”

         Durant el cant d’entrada hi haurà un curs (6è de primària) que entrarà pel passadís central de l’església amb els llantions encesos i els col·locaran a tots dos costats de les escales per pujar a l’altar. Seguidament seuran als seus llocs.

2.- Benvinguda i presentació

3.- Lectura de l’ Evangeli, segons Sant Lluc

“Per aquells dies, sortí un edicte de Cèsar August ordenant que es fes el cens de tot el món romà. Era el primer cens de l’Imperi, abans del que es va fer quan Quirini era governador de Síria. Tothom anava a inscriure’s a la població d’on cadascú descendia. També Josep, que era de la casa i de la família de David, va pujar des de Natzaret de Galilea a Judea, al poble de David, anomenat Betlem, per inscriure’s amb Maria, la seva esposa que esperava un Fill. Mentre eren allà es van complir els dies i va néixer  el seu Fill, el Primogènit.

Ella l’embolcallà i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat lloc a l’hostal.

A la mateixa contrada, vivint al ras, hi havia uns pastors que vetllaven, guardant de nit el seu ramat. Els aparegué un àngel del Senyor, la glòria del Senyor els envoltà de llum, i es van esglaiar. Però l’àngel els va dir: “No tingueu por: us anuncio una nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un Salvador, que és el Messies, el Senyor. Les seves senyes són aquestes: trobareu un nen en bolquers, posat en una menjadora”. I una multitud  dels exèrcits celestials s’uní llavors mateix l’ àngel, lloant Déu i cantant: “Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que estima el Senyor”.

Quan els àngels se’n tornaren al cel, deien entre ells els pastors: “Arribem-nos a Betlem a veure això que ha passat i que el Senyor ens ha fet saber”. Hi anaren,  doncs, tot seguit, i trobaren Maria i Josep, amb el nen a la menjadora. Havent-ho vist  amb els propis ulls, van contar el que els havien dit  d’aquell infant, i tothom qui ho sentia es meravellava del que deien els pastors. Maria conservava aquests records en el seu cor i els meditava. Després els pastors se’n  tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit; tot van trobar-ho com els ho havien anunciat”.

Paraula de Déu

4.- Homilia

5.- Escenografia: “EL PESSEBRE” 

Segons l’ordre següent, els alumnes aniran posant les figures al seu lloc davant de l’altar. Un alumne de la classe deixarà la figura i un company seu llegirà pel micròfon el text corresponent amb l’explicació de la figura.

1.- NEN JESÚS (1r A)

El nen Jesús és el protagonista i personatge central del pessebre. És el fill de Déu. Està vestit tan sols amb un trosset de roba.

2.- MARIA (1r B)

La Verge Maria està representada per una figura sovint agenollada als peus del nen Jesús. Porta una roba senzilla i té un sentiment d’estima cap el seu fill.

3.- SANT JOSEP (2n A)

Sant Josep està representat com un home savi, tranquil i pacífic. És un home que ha assumit el seu paper de pare i és conscient de la importància d’aquell naixement.

4.- BOU (2n B)

El bou i la mula són els encarregats de donar escalfor al pessebre on ha nascut Jesús. Són un símbol d’acolliment familiar.

5.- MULA (3r A)

El bou i la mula representen a tots els éssers vius i a la humanitat que és testimoni del naixement de Jesús.

6.- ÀNGEL (3r B)

L’àngel és el missatger, en aquesta ocasió portador del missatge del naixement del fill de Déu que ha vingut a la terra i s’ha fet home per ser testimoni del Regne de Déu a la Terra.

7.- ESTRELLA (4t A)

L'Estrella de Betlem va ser, segons la tradició cristiana, l'astre que va guiar els Reis Mags al lloc del naixement de Jesucrist. Els Reis Mags van veure aparèixer per l'Oest l'Estrella de Betlem, i van viatjar seguint l'estrella, i aquesta es va detenir sobre el lloc on Jesús havia nascut.

8.- REI MELCIOR (4t B)

Melcior, el rei blanc, té els cabells i la barba llargs i completament blancs, va vestit amb una túnica de color jacint i amb una capa taronja, és d’origen europeu, i va fer ofrena de l’or a Jesús. L’or es relaciona amb la riquesa i el poder, i qui en tenia era el rei. Per tant Jesús aquí és reconegut com a Rei de Reis.

9.- REI GASPAR (5è A)

Gaspar, el rei ros, és jove, bell, té la pell blanca i rosada, i els cabells castanys, com Melcior va vestit segons l’estil gòtic, llueix una túnica taronja i una capa vermella, és d’origen asiàtic, i va fer ofrena de l’encens a Jesús. L’encens, que ve de l’Orient, és símbol de l’adoració a Déu. De fet, es fa servir en moltes cerimònies religioses. Així doncs s’identifica a Jesús com a Déu.

10.- REI BALTASAR (5è B)

Baltasar, el rei negre, vesteix segons l’estil dels àrabs, porta una túnica vermella i una capa blanca jaspiada, és d’origen africà, i la seva ofrena a Jesús va ser la mirra. La mirra, un bàlsam molt preuat, representa la condició humana, ja que és vermella, com la sang. El seu missatge és clar: Es reconeix en Jesús l’home que ha de patir per salvar la resta de la humanitat.

11. PASTOR (6è A)

Els pastors són els més pobres, juntament amb els pagesos, i són els primers destinataris de la Bona Nova del naixement del nen Jesús, perquè els més pobres han de ser els cridats a construir un Món Nou on regnen la pau i la justícia.

12. CAGANER (6è B)

Aquesta figura té moltes interpretacions, però aquesta és molt interessant: “la gent deia que amb la seva deposició femava la terra del pessebre, que esdevenia fecunda i assegurava el pessebre per a l’any següent i amb ell la salut i la tranquil·litat de cos i d’ànima que cal per fer el pessebre, amb el goig i l’alegria que comporta el Nadal vora de la llar. Fer figurar aquest homenet en el pessebre portava sort i alegria i no fer-ho comportava desventura." 

6.- Cançó: “Dins el meu cor”

7.- PREGÀRIES

1r  PRIM

S’acosta Nadal! Preguem per que tots els nens i nenes puguin tenir pau, salut i felicitat durant tot l’any. Preguem.

2n  PRIM

S’acosta el Nadal! Senyor, et demanem viure amb alegria el Nadal juntament amb les nostres famílies. Preguem.

3r  PRIM

S’acosta Nadal!. Preguem per les persones que viuen soles, pels qui passaran aquests dies en hospitals i clíniques, pels qui més pateixen; que trobin algú que estigui al seu costat i els dugui una mica de companyia i joia. Preguem.

4t  PRIM

S’acosta Nadal!. Preguem per tots els que no troben feina i pels qui han perdut la que tenien, que nosaltres no els oblidem i els ajudem en la mesura de les nostres possibilitats. Preguem.

5è  PRIM

S’acosta Nadal! Preguem per totes les persones de l’escola, perquè aquestes festes les passem en pau i alegria. Preguem

6è  PRIM

S’acosta Nadal! Preguem per totes les escoles Vedruna, que aquestes festes ens omplin d’esperança i energia renovada, per tal que en tornar de les vacances continuem amb moltes ganes el curs. Preguem.

8.- Parenostre

9.- Paraules de la direcció/titularitat del centre

10.- Cançons de comiat i Nadales:

-       “M’agrada el Nadal”

-       “Blanca Navidad” (trilingüe) 

 

 També et pot interessar...

Portes obertes

El dissabte 10 de març de 10 a 2 del migdia obrim les portes de la nostra escola per què pogueu conèixer el nostre projecte educatiu. Des de l'Es...

llegir més »

Escola Plurilingüe

Un dels eixos pels quals opten les escoles Vedruna és el de l’Escola Plurilíngüe. Entenem que aquest implica que el centre ofereixi elements for...

llegir més »

Història

El nostre origen cal buscar-lo en temps de Santa Joaquima, que l’any 1852 va enviar una comunitat de quatre Germanes, acceptant la invitació de l...

llegir més »

Projecte Educatiu

Projecte Educatiu Vedruna Malgrat Benvinguda al nostre Projecte Educatiu Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’escola Vedruna de Malgrat de Ma...

llegir més »